10 kõige huvitavamat vaatamisväärsust Saksamaal

Ajalugu, kultuur ja imekaunis loodus – Saksamaa külastamiseks on mitmeid põhjuseid. Lisaks ajaloolistele väikelinnadele ja rikkalikule maastikule on Saksamaa üks Euroopa moodsamaid riike ning Euroopa Liidu liikmesriigina on Eestist pärit turistidele Saksamaa uurimine eriti lihtsaks tehtud.

Kuigi ka Saksa suurlinnad on erilised, on sellel põneval riigil pakkuda mitmeid vaatamisväärsuseid, mis võib-olla tavaliselt meelest ununevad. Alljärgnevalt toome välja mõned paigad, mis võivad ühel või teisel põhjusel olla eriti olulised ning mida võiksid kindlasti oma Saksamaa reisil külastada.

1. Berliini müür

Berliini müür ei pruugi olla küll piltilus paik, kuid kes külastab Berliini, peaks seda kindlasti nägema koha ajaloolisuse tõttu. Müür pole küll enam täies ulatuses alles ning tänapäeval saab näha vaid mõningaid graffititega kaetud sektsioone, kuid see on endiselt ehe meeldetuletus mustast minevikust.

2. Brandenburgi värav

Muljetavaldav 26 meetri kõrgune värav ehitati omal ajal kuningas Frederick William II auks. Tegemist on vaieldamatult Berliini kõige ikoonilisema ehitisega, mis oli samuti kunagi Berliini müüri osa ning on olnud suuresti Berliini ida- ja läänepoole lahutuse sümbol. Kui hindad kaunist arhitektuuri, on see kindlasti koht, mida tuleks näha!

3. Schwarzwald ehk “Mustmets”

Schwarzwald ehk “must mets” on oma sügavate tumedate metsadega üks kõige huvitavamaid paiku Euroopas. See maagiline mets asub Saksamaa edelaosas ning ulatub lausa 160 kilomeetri kaugusele. Selliste mõõtmetega on Schwarzwald iga matkaja unelm! Tänu Grimmi muinasjuttudele on Schwarzwald muutunud eriti populaarseks ning tänapäeval on seal lisaks kaunile maastikule ka hulgaliselt asutusi, muuseumeid jms.

4. Neuschwanstein’i loss

Populaarses mäekuurortis Füssenis asub üks Euroopa kõige kuulsamaid kuningalosse Neuschwanstein. Muinasjutulaadne mitmetorniline loss ehitati 19. sajandil kuningas Ludwig II poolt ning kui visata vaid üks pilk sellele, on selge, et seesama loss on olnud Walt Disney kuulsa teemapargi lossi inspiratsioon. Kes tahab nautida kuninglikku kogemust, saab külastada lossi ja teha seal ringkäike.

5. Hamburgi sadam

Ajaloolise Hamburgi sadama südames asub imeline minilõbustuspark “Miniatur Wunderland”, kus asub maailma suurim mudelraudtee – see on lausa 12 000 meetri pikkune ning sisaldab 890 rongi ja enam kui 200 000 inimfiguuri. Pole sugugi välistatud, et veedad seal tunde ja tunde! Hamburgi sadam ise on samuti põnev, kattes enda all lausa 100 ruutkilomeetrit.

6. Berliini muuseumisaar

Muuseumisõbrad, pange tähele! Saksamaal asub maailmakuulus muuseumisaar, kus asuvad Berliini vanimad ja kõige olulisemad muuseumid. Mitmed muuseumid on pärit 19. sajandi algusest ning sisaldavad imekauneid antiikseid teoseid ja vaatamisväärsuseid. Kui naudid ajalugu ja muuseumite külastamist, on see kindlasti koht, mida peaksid nägema!

7. Bamberg ja Bürgerstadt

Need kaks paika on Saksamaa peidetud pärlid. Bamberg, üks vanimaid impeeriumilinnu ning üks kõige paremini säilinud vanalinnu. See võluv linnake on koduks 13. sajandist pärit katedraalile ning Benediktiiniajastu paigale Michaelsbergile. Bürgerstadt on Bambergi rajoon, kust leiad 17. sajandist pärit barokistiilis kiriku St. Martini ning mitmeid muid põnevaid ehitisi. Igal sammul on näha ajaloo mõjutusi!

8. Zugspitze

Wettersteini mäestikus asuv Zugspitze on ümbritsetud sügavate orgude poolt ning on üks maalilisema vaatepildiga paiku kogu Saksamaal. Idatippu, mis asub ligi 3000 meetri kõrgusel, pääseb põneva raudtee kaudu. Kui naudid mäestikke ja hingematvaid vaateid, on see üks paiku, mis tasuks oma reisisihtkohtade hulka kirja panna.

9. Königssee ehk kuninga järv

Bavaria maakonnas asub üks ilusamaid Saksamaa paiku, mis on jalutajate unelm. Königssee ääres jalutades saad näha maalilisi mägesid või teha väikese paadisõidu, et nautida looduse parimaid palasid.

10. Sanssouci park ja palee

Imeline barokkstiilis lilleaed, enam kui 3000 puuviljapuud, hulk kasvuhooneid – Sanssouci park on üks kaunemaid paiku Potsdamis. Hiiglaslikus pargis võib ringi jalutada tundide viisi ning nautida kuningliku elustiili võlusid. Park ise pole muidugi ainus, millele tähelepanu pöörata, kuna ka palee ise on omaette vaatamisväärsus.

Nagu näed, siis on Saksamaal peidus enamgi kui piisavalt paiku, mida tasuks külastada. Millised nendest kuuluvad sinu reisiplaani?